13 Kasım 2018 Salı

GELENEK'İN GERÇEK YÜZÜ "Cumhuriyetçi Demokratlar Hareketi" TARİHİ MİSYON, TARİHİ VİZYON, SİYASİ VE SOSYAL MANİFESTO, Demokrasi ve Uzlaşma Kültürü İlkeleri, Yeni Doğan Türk Yavrusu'na,

GELENEK’İN MİSYONU:  
Büyük Öncü ve Önder ATA-TÜRK ile istiklâl savaşı kahramanı  Kurucuların çizdikleri yol ve milli mücadeleye dayanan gerçek kuvayı milliye ruhudur. ATATÜRK’ le başlar. BAYAR, MENDERES  çizgisinde günümüze kadar uzanır. Hakiki ve bizatihi / geleneksel sahibi; gerçek ve samimi  Cumhuriyetçi Demokratlardır. Kuvva-i Milliye ve Milli Mücadele ruhunun destansı bir dirilişi olarak tanımlanan 1919’dan dolayı “1919  Ruhu” olarak da ifade olunur.
TANIM VE ANLAMI
Demokratik ve Lâik Türkiye Cumhuriyetinin; Atatürk ilke ve inkılâpları ile mündemiç; Milli ve ilmi değerler ile manevi mukaddeslerle mücehhez; İnsan Hakları, Eşitlik, Adalet ve Hukukun Üstünlüğüne dayalı ve muasır medeniyet seviyesini aşmayı hedefleyen; Ebed-müddet hür, hükümran ve 1. sınıf müstakil bir küresel Devlet olmasını amaçlamak ve bu ideal uğrunda tam bir fazilet, ahde vefa, feragat ve fedakârlıkla, “nefer” olarak çalışmak; Namuslu, dürüst ve demokrat bir insan ve onurlu-sorumlu-erdemli “iyi vatandaş” sıfatıyla Cumhuriyet, Adalet, Hukuk ve Demokrasiyi korumak, kollamak, kalkındırmak ve geliştirmektir.
  
GELENEK’İN VİZYONU:   
“İleri, Çağdaş ve Güncel Vizyon” Bütün Türk vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti halkı ve Devletini, bilgi çağını tamamlayıp BİLİNÇ ÇAĞI'na taşımak. İnsani boyut ve bilinç toplumunu gerçekleştirmek. En ileri seviyede kalkınma gelişme ve yüksek teknoloji düzeyini yakalamak. Devletimizi özgür "HÜR HÜKÜMRAN"ve güçlü, insanlarımızı zengin, güvenli ve mutlu kılmak. Sağlıklı, saydam, adaletli, dürüst ve hukukun üstünlüğüne dayalı; Üretici, yaratıcı, çalışkan, hukuka sahip ve saygılı, dinamik ve sinerjik bir Devlet, medeni ve muasır bir Millet oluşturmak suretiyle; “Çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak ve mutlaka aşmak” tır. 
  
GELENEĞİN SİYASİ VE SOSYAL MANİFESTOSU:
1. Nedene odaklı değil, alternatif çözüm ve projeye odaklı olarak çalışmak.
2. Namuslu, dürüst, demokrat; İyi insan, iyi ve sorumlu vatandaş olmak.
3. Sorumsuz vatandaşlıktan; Onurlu ve sorumlu vatandaşlığa geçişi sağlamak.
4. Demokrasi’yi hakim kılmak; Siyasette rakip değil, daima iyi bir ekip olmak.
5. Ortak akıl’ı esas almak; Verimli, uyumlu, ilmi ve kaliteli-nitelikli siyaset yapmak.
6. Adresimiz “Bu Dünya” kimliğimiz “Türkiye” Kişiliğimiz “İnsani Boyut ve Bilinç toplumu” dur.
7. İlke              : Onurlu, Saydam, Adaletli, Cumhuriyetçi-Demokrat ve Dürüst Siyaset,
    Parola          : Vatana, Millete, Devlete, İnsana ve İnsanlık âlemine Hizmet.
    Hedef          : İleri, Modern ve Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak ve aşmak.

GELENEKTE İNSAN HAKLARI, ADALET, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ; DEMOKRASİ VE UZLAŞMA KÜLTÜRÜ İLKELERİ:
1. Her insan bir devlettir. Devlet insan için vardır. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.
2. Geleneğin varlık sebebi ve ana vizyonu: Cumhuriyet, Adalet, Hukuk ve Demokrasidir.
3. Adalet, Hukuk ve Demokraside hedef: Evrensel norm, standart ve kriterleri aşmaktır.
4. Kanunlar Anayasa ya, anayasada insan haklarına aykırı olamaz. Devlet kutsal değildir. Hiç bir kurum da kutsanamaz. Evrende kutsal olan tek varlık “insan” dır. Devlet insan için vardır. Hükümetler, devlet adına halkın hizmetkârı konum ve durumunda olmak zorundadır.
5. Bütün İnsanlar hakları ile doğar. Devlet, Hükümet ve Sivil Toplum ve Siyaset Kurumları’nın görevi, bu hakları korumak, geliştirmek, yükseltmek; Bütün vatandaşları ilkeli, onurlu, sağlıklı, güvenli, zengin ve mutlu kılmak; Ülkeyi kalkındırmak ve geliştirmektir. Bunu yapamayan hükümetlerin meşruiyeti kabul edilemez.  
6. Bireyin (kişilik) hakları dokunulmazdır. Bireyler örgütlenerek ve belirli amaçlarla bir araya gelerek; Tüzel hukuk çerçevesinde daha geniş anlamda hak, imkân ve hareket alanı bulabilirler. Devletin görevi: Gönüllü Kuruluşları (STK) teşvik etmek, desteklemek ve iş birliği yapmaktır. Ancak, Devlet idaresinde millet iradesinin hakimiyeti esastır. 
7. En önemli ve değerli “İnsan Hakkı” Yaşama, Öğrenme, İnanma, Barınma, İnandığı gibi konuşma ve hayatını sürdürme (yaşama) hakkı’ dır. Ancak, suç işlemek, yalan söylemek, başkalarının (diğer birey ve kurumların) hak ve hukukuna halel getirmek kesinlikle yasaktır.
8. Siyaset; Devleti Adaletle ve milletle iş birliği halinde, hukukun üstünlüğü ve yasalar önünde mutlak eşitlik ilkesine göre “birlikte” yönetme sanatıdır. Adalet mutlaka “tarafsız ve bağımsız” olacaktır. Başta Milletvekilleri olmak üzere; Hiçbir kimseye ayrıcalık, dokunulmazlık, çıkar ve imtiyaz sağlanamaz. Kanunlar önünde bütün vatandaşların “mutlak eşitliği” esastır. Medeni bir devletin esas ve usulü budur.
9. Cumhuriyet fazilet, Devlet : Demokrat, Saydam, şeffaf, medeni, muasır ve insani boyutta lâik;  “imkân ve fırsat eşitliği ve dürüst rekabete dayalı” serbest piyasa, karma ekonomi ve liberalizmden yana olup; Bütün iktisadi hareket ve faaliyetlerin temel amacı : Bireyin refah, zenginlik, güvenlik ve mutluğudur. Üretici ve tüketici arasında 1’den fazla aracı ve komisyoncu ihdası yasaktır. Din ve vicdan özgürlüğü’nde hedef : Çağdaş devletlerdir. Prensip olarak lâik olan fertler değil, devlettir. 

EVRENSEL TÜRK’ÜN KARAKTER YAPISI
. Türk ruhuna, asalet, adalet, şeref ve şân’ına bağlılık.
. Türk toplumuna; Sevgi, saygı, hürmet ve muhabbetle bağlılık.
Türk yurduna, toprağına, bayrağına, devletine bağlılık.
Türk tarihine ve geleneğine, Cumhuriyet ve Demokrasiye bağlılık.
Türk dil, kültür ve uygarlığına bağlılık.
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlılık.
İnsanlık idealine bağlılık.
Yüce Yaratıcı ve Yegâne yol gösterici olan “ALLAH’A” bağlılık.
Lâiklik ilkesine, İnsan Hakları, Adalet ve Hukuka Saygı.
Türk Milleti:
Adam gibi adam ve İnsan gibi İnsan olmak;
Şerefli, saygın, onurlu, ilkeli, sorumlu, namuslu, dürüst ve üretici bir
“Yaşam biçimi” oluşturmak, bu yaşam biçim ve düzeyini korumak ve geliştirmek zorunda ve durumundadır.

“İYİ, NAMUSLU, DÜRÜST VE TEMİZ OLAN KAZANSIN”
TÜRKİYE, İNSANLIK ALEMİ, DÜNYA VE UZAY TÜRKLÜĞÜ’NÜN KÂBESİDİR.
* Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına “Türk Milleti” denir. Dünya yüzünde ondan daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz (ve onurlu) bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir. (Atatürk)
* Büyük Türk milleti asildir. Asaletinden doğan ve vicdanları dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet ve kudret sahibidir., “Yüksek Türk, senin için yüksekliğin sınırı yoktur.” İşte, parola budur. (Atatürk)
* Türk ulusunun toplum düzenini bozmağa yönelik didinmeler boğulmaya mahkûmdur. Türk ulusu kendinin ve ülkenin yüksek çıkarlarına karşı çalışmak isteyen fesatçı, alçak, soysuz, ağzı kalabalık kişilerin saçma sapan sözlerindeki gizli ve kirli emelleri anlamayacak ve onlara hoşgörü ile bakacak bir toplum değildir. O şimdiye değin olduğu gibi doğru yolu görür, onu yolundan saptırmak isteyenler, ezilmeğe, tepelenmeğe mahkûmdurlar. (Atatürk)
* Efendiler, asırlardan beri Türkiye’yi idare edenler çok düşünmüşlerdir; Türkiye’yi... Bu düşüncesizlik yüzünden Türk vatanının, Türk milletinin duçar olduğu zararları ancak bir tarzda telâfi edebiliriz. O da, artık Türkiye’de, Türkiye’den başka bir şey düşünmemek. Ancak bu zihniyetle hareket ederek her türlü selâmet ve saadet hedeflerine vasıl olabiliriz. (Atatürk)
* “... bugün bir köy mektebinde heceleyen bir Türk çocuğunda, yarının kudretli devlet reisi ışığını aramayanlar; (Türk) Cumhuriyetçi, hürriyetçi (ve demokrat) olamazlar., Bizim milletimiz, (Türk milleti) idareciler hata yaptığı zamanlar kendi hiss-i selimiyle, şuuriyle büyük millet davalarının öncü tedbirlerini isabetle bulmuştur. (İnönü)
* Lâakal, (en az) namuslular da, (en az) namussuzlar kadar akıllı, cesur, atılgan ve çalışkan olmadıkça; Muasır medeniyet seviyesine ulaşılamaz. (İsmet İnönü – Fevzi Çakmak, anonim )

* ÇOK NAMUSLU OLMAK GEREK:
Şimdiye kadar yapılmış bulunan hataların en büyüğü, bilhassa teşebbüs sahiplerimizin, aydınlarımızın ve özellikle bilginlerimizin en büyük günahı namuslu olmamaktır. Milletin karşısında namuslu olmak, namuslu (ilkeli) ve dürüst hareket etmek lâzımdır. Milleti aldatmayacağız. (Atatürk)

YENİ DOĞAN TÜRK YAVRUSU’NA
Sen Türk oğlusun ya da kızısın.
Yüce Yaratıcı, seni özel niteliklerle bezeyerek yer yüzüne gönderdi.
Kendini yetiştirmek, Türklüğün güneşi olmak senin görevindir.
Namuslu, dürüst, onurlu, sorumlu, çalışkan ve güçlü bir “İnsan” olacaksın.
Kalbin, milletin ve memleketin için sevgiyle dolu olacak.
TÜRK Atalarına derin bir saygı ve içten sevgiyle bağlı kalacaksın.
Türkçe düşünecek, Türkçe konuşacak, Türkçe yaşayacak ve tüm eserlerini Türk dilinde verecek; Türk dil ve kültürü’nün evrensel olmasına titizlikle katkıda bulunacaksın.
Doğayı tanıyacak, ona egemen olacaksın.
Türk olarak bütün canlıları sevecek, doğal dengeyi koruyacak ve bütün canlıların ahenk içinde mutlu olmalarından kendini sorumlu bileceksin.
Yüce Yaratıcı’yı hoşnut kılacak davranışlar ebediyyen seninle olsun.
İyi bir Türk, samimi bir Müslüman ve Sorumlu bir İnsan olarak;
Dünyamıza hoş geldin.
Seni, annen, baban ve TÜRK MİLLETİ olarak çok seviyoruz.
ALLAH seni korusun ve daima yanında olsun.
Benim tatlı meleğim.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder